Satay med kycklingfärs
Satay med kycklingfärs
8 ingredienser
30 m
Vad sägs om en kryddfrisk satay av kycklingfärs? Receptet fungerar även utmärkt med råa räkor eller fläskfärs.
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
- 400 g kycklingfärs
- 4 limeblad, finhackade
- 4 msk kokossocker
- 1 msk chilipulver
- 4 klyftor vitlök, finhackade
- 4 msk fisksås
- 8 stjälkar citrongräs
Servering
- limeklyfta
Gör så här
- Blanda kycklingfärsen med resten av ingredienserna och kasta den mot bunkens sidor tills konsistensen blivit ”limmig”. Ställ färsen i frysen i 10 minuter.
- Fördela färsen runt nedre tredjedelen av citrongrässtjälkarna.
- Grilla eller stek tills färsen stelnat.
- Pressa över en limeklyfta och servera!