Satay med kycklingfärs

koket.se
Satay med kycklingfärs
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Satay med kycklingfärs

8 ingredienser

30 m

Vad sägs om en kryddfrisk satay av kycklingfärs? Receptet fungerar även utmärkt med råa räkor eller fläskfärs.

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 400 g kycklingfärs
  • 4 limeblad, finhackade
  • 4 msk kokossocker
  • 1 msk chilipulver
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 4 msk fisksås
  • 8 stjälkar citrongräs

Servering

  • limeklyfta

Gör så här

  1. Blanda kycklingfärsen med resten av ingredienserna och kasta den mot bunkens sidor tills konsistensen blivit ”limmig”. Ställ färsen i frysen i 10 minuter.
  2. Fördela färsen runt nedre tredjedelen av citrongrässtjälkarna.
  3. Grilla eller stek tills färsen stelnat.
  4. Pressa över en limeklyfta och servera!