Laxburgare med tzatziki

9 röster
20 min
6-8
Laxburgare med tzatziki
Foto: Per Ranung
20 min
6-8

Du behöver

Laxburgare

  • 600 g laxfilé, ben- och skinnfri
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör (eller olivolja)

Tzatziki

  • 0,5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja

Gör så här

  1. Laxburgare
    Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till sex eller åtta burgare.
  3. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, cirka 3 minuter på varje sida.
  4. Tzatziki
    Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går.
  5. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.
  6. Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.
19 augusti 2011