Minestrone med köttbullar
Minestrone med köttbullar
13 ingredienser
20 min
En soppa som smakar gott med rester från gårdagens köttbullar. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.
Köttbullar som blev över från gårdagens middag kan faktiskt simma. Grönsakerna och pastan har fått väldigt spännande kompisar och fantasin är en tillgång även i köket. /Sara Begner
Här hittar ni fler recept ur boken
Ingredienser
- 2 msk olivolja
- 0,5 purjolök, strimlad
- 2 klyftor vitlök, hackade
- 2 msk tomatpuré
- 300 g morot, hackade
- 50 g rotselleri, hackad
- 200 g vitkål, strimlad
- 1,5 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 dl pasta (t ex minisnäckor)
- 20 köttbullar, stekta
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta.
- Fräs purjolök och vitlök någon minut, tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare
- någon minut.
- Tillsätt resten av ingredienserna utom köttbullarna.
- Koka upp och låt koka tills pastan är kokt, cirka 10 minuter.
- Lägg i köttbullarna och koka upp igen.
- Smaka av med salt och peppar.