Lax med ingefära, chili och lime

45 röster
30 min
Lax med ingefära, chili och lime
Foto: Per Ranung

En kryddstark mat som passar alla familjer som inte bangar för lite het mat. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Receptet räcker till cirka 6-10 portioner.

Här hittar ni fler recept ur boken

Laga mat tillsammans


Visa mer
30 min

Du behöver

  • 700 g pak choy, grovhackad
  • 5 st salladslökar, hackade
  • 1 laxsida (1–1 ½ kg)
  • 1,5 msk flingsalt
  • 3 msk honung
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 st chili, urkärnad, hackad
  • 0,5 sr lime, saft
  • 0,5 st lime i tunna skivor
  • 0,5 dl sesamfrön

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Lägg pak choy och salladslök i en rymlig ugnsform.
  3. Skär bort skinnet från laxen och lägg fisken på det gröna.
  4. Strö salt på fisk och grönsaker.
  5. Blanda honung,ingefära, chili och limesaft och pensla fisken.
  6. Lägg på limeskivorna och strö över sesamfrön.
  7. Tillaga mitt i ugnen tills den tjockaste delen av laxen har en innertemperatur på 50 grader, cirka 20–25 minuter.
19 augusti 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept