Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar
Barnmat: Hemmagjorda fiskpinnar
7 ingredienser
Fiskpinnar är godast hemmagjorda, och så värst mycket jobb är det inte heller. Om ditt barn är äggallergiker går det bra att byta ägget mot mjölk eller havredryck i stället – det blir lika gott.
Receptet räcker till 12-13 fiskpinnar. Kolla också att ströbrödet inte innehåller något barnet inte tål. Havrekli är ett alternativ till ströbröd. Dessutom är det ett bra sätt att få in fibrer i maten utan att det riktigt märks.
Ingredienser
- 400 g vit fisk i fryst block
- 2 dl havrekli (eller ströbröd)
- 0,5 dl vetemjöl
- 1 ägg
- vitpeppar
- salt
- flytande margarin, till stekning
Gör så här
- Lägg mjöl och havrekli/ströbröd på varsina flata tallrikar. Vispa upp ägget i en annan tallrik.
- Skär det halvtinade fiskblocket i 12-13 fiskpinnsliknande bitar. Salta och peppra fisken. Vänd sedan varje fiskbit i vetemjöl, därefter ägg och till sist havrekli/ströbröd.
- Stek i flytande margarin på medelstark värme ett par minuter på varje sida, tills fiskpinnarna är genomstekta.
- Gott tillsammans med med allt från potatismos till bulgur.