Lax i thaikryddad sås

20 min
4
Lax i thaikryddad sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 0,5 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
Kommentera receptet

Fler goda recept