Lax i thaikryddad sås

119 röster
20 min
4
Lax i thaikryddad sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Lax i en smarrig sås smaksatt med chili, currypasta och lime.

Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lax
  • 0,5 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 lime, saft
  • 1 dl hackad koriander
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
22 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...