Lax i thaikryddad sås

Lax i thaikryddad sås
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Sara Begner
Sara Begner

Lax i thaikryddad sås

135

13 ingredienser

20 min

Lax i en smarrig sås smaksatt med chili, currypasta och lime.

Ingredienser

portioner4
  • 600 g lax
  • 0,5 purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 msk solrosolja
  • 2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 limefrukt, saft
  • 1 dl koriander, hackad
  • 150 g sockerärtor
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Snitta, skölj och skiva purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Häll upp olja i stekpannan och fräs chili, vitlök, currypasta och lök. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  3. Rör försdiktigt i koriander, sockerärter och babyspenat. Tillsätt laxtärningar och limesaft.
  4. Smaka av med salt och peppar och limesaft.
  5. Servera med jasminris, blandad sallad och limebitar.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer