Tina och mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer. Passera hallonpurén genom en finmaskig sil. Ställ i kylen.
Separera äggulorna från äggvitan i olika skålar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen och fortsätt vispa ca 1 minut.
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
Blanda äggulor, socker och 2 msk mousserande vin i en liten kastrull.
Sätt kastrullen på svag värme och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
Ta upp gelatinbladen och skaka av dem. Rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
Vänd ner krämen i äggvitevispet.
Blanda i hallonpurén och därefter den vispade grädden.
Häll hallonmoussen i glas som rymmer minst 1 dl. Ställ i kylen minst 4 timmar.
Garnera med hallon och eventuellt lite hyvlad mörk choklad.