Mousserande hallondröm med en mörk touch

Mousserande hallondröm
Foto: TV4

Mousserande hallondröm med en mörk touch

Av: Sara - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 min

Hallonmousse med mousserande vin och mörk choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Hallonmousse

  • 175 g frysta hallon
  • 2 ägg
  • 0,75 dl vit sirap
  • 2 gelatinblad
  • 0,5-0,75 dl vispgrädde
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,75-1 dl mousserande vin (t ex prosecco)
  • mörk choklad

Gör så här

  1. Tina och mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer. Passera hallonpurén genom en finmaskig sil. Ställ i kylen.
  2. Separera äggulorna från äggvitan i olika skålar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen och fortsätt vispa ca 1 minut.
  3. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
  4. Blanda äggulor, socker och 2 msk mousserande vin i en liten kastrull.
  5. Sätt kastrullen på svag värme och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
  6. Ta upp gelatinbladen och skaka av dem. Rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
  7. Vänd ner krämen i äggvitevispet.
  8. Blanda i hallonpurén och därefter den vispade grädden.
  9. Häll hallonmoussen i glas som rymmer minst 1 dl. Ställ i kylen minst 4 timmar.
  10. Garnera med hallon och eventuellt lite hyvlad mörk choklad.