Mousserande hallondröm med en mörk touch

Foto: TV4
Mousserande hallondröm med en mörk touch
8 ingredienser
30 min
Hallonmousse med mousserande vin och mörk choklad.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
Hallonmousse
- 175 g frysta hallon
- 2 ägg
- 0,75 dl vit sirap
- 2 gelatinblad
- 0,5-0,75 dl vispgrädde
- 1,5 msk strösocker
- 0,75-1 dl mousserande vin (t ex prosecco)
- mörk choklad
Gör så här
- Tina och mixa hallonen i matberedare eller med stavmixer. Passera hallonpurén genom en finmaskig sil. Ställ i kylen.
- Separera äggulorna från äggvitan i olika skålar. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp i en bunke. Tillsätt sirapen och fortsätt vispa ca 1 minut.
- Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Vispa grädden fluffig.
- Blanda äggulor, socker och 2 msk mousserande vin i en liten kastrull.
- Sätt kastrullen på svag värme och vispa oavbrutet tills blandningen blir tjock och krämig. Ta kastrullen från värmen.
- Ta upp gelatinbladen och skaka av dem. Rör ner dem i krämen. Rör i resten av det mousserande vinet, lite i taget.
- Vänd ner krämen i äggvitevispet.
- Blanda i hallonpurén och därefter den vispade grädden.
- Häll hallonmoussen i glas som rymmer minst 1 dl. Ställ i kylen minst 4 timmar.
- Garnera med hallon och eventuellt lite hyvlad mörk choklad.