Sannes schweizernötkaka

71 röster
40 min
10

En jättesmarrig kaka som är lätt att baka. Det passar utmärkt att servera den med glass, grädde eller bär. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.


Här hittar du Sannes glassrecept!


Visa mer
40 min
10

Du behöver

Smet

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g mald sötmandel
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 100 g smällt smör eller margarin

Topping

  • 200 g schweizernötschoklad
  • 7 msk grädde
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
  2. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken.
  3. Se till att smeten är jämn.
  4. Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
  6. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  7. Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme.
  8. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
  9. Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
  10. Färdig att servera.
12 november 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept