Sandwich á la Ken

Sandwich á la Kent
Foto: Tv4

Sandwich á la Ken

Av: Kent - Orsa/Mora

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 m

Här har vi en aptitretare som smakar mer. Som förrätt, till varma sommardagar eller varför inte till kalaset.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 morot
  • 1 paprika (röd)
  • 1 gul lök (stor)
  • 250 g makrill (i tomatsås)
  • 300 g tonfisk i vatten
  • 450 g majonnäs
  • bröd (gärna Tjockbull som är inhemskt bröd från Sollerön, alternativ Polarkaka)
  • 5 ägg, hårdkokta
  • 1 gurka
  • 5 tomater
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i vatten och ställ in i kylen.
  2. Skölj och rensa paprikan samt finhacka den.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Öppna burkarna med makrill och tonfisk. Häll av vattnet från tonfisken och häll ner fisken i en bunken tillsammans med makrillen och löken. Använd en gaffel för att finfördela fisken i bunken.
  5. Tillsätt ca 300 gram majonnäs och rör om tills fisken, löken och majonnäsen har blivit en smet.
  6. Lägg upp brödet på en bricka.
  7. Bred ut smeten på brödet.
  8. Lägg på ett till lager med bröd och bred ut mer smet. Gör två lager/våningar. Översta lagret ska vara utan smet.
  9. Översta lagret brer du istället majonnäs på.
  10. Skala och skiva äggen. Lägg äggskivorna tätt över majonnäsen så att de täcker hela översta lagret.
  11. Skär gurkan i tunna skivor. Lägg dem ovanpå lagret med äggskivor.
  12. Klyfta fyra tomater och lägg dem ovanpå gurkorna.
  13. Den femte tomaten får bli en ros i mitten av tårtan. Eller skiva den efter eget tyckte.
  14. Skär upp tårtan i lagom stora portionsbitar.
  15. Garnera med morotsstavar, finhackad paprika och en kvist persilja.