• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Samosas med nötfärs, chili och kokos

Samosas med nötfärs, chili och kokos
Foto: TV4

Samosas med nötfärs, chili och kokos

3 steg att laga

12 ingredienser

30 min

En riktigt god och krispig förrätt med hetta!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 6 filodegar, plattor
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 morot, riven
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4-5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Stek lök och köttfärsen till det blir brynt, hacka chilin och tillsätt den med spiskummin och ingefäran, blanda sedan i moroten och kokos.
  2. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i 10x10 cm och tillsätt fyllningen och gör sedan trianglar, pensla trekanterna med ägg.
  3. Fritera sedan tills dem är gyllenbruna.