Samosas med nötfärs, chili och kokos

Samosas med nötfärs, chili och kokos
Foto: TV4

Samosas med nötfärs, chili och kokos

1

3 steg att laga

12 ingredienser

30 min

En riktigt god och krispig förrätt med hetta!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 6 filodegar, plattor
  • 1 rödlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 morot, riven
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 1 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 4-5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

Gör så här

  1. Stek lök och köttfärsen till det blir brynt, hacka chilin och tillsätt den med spiskummin och ingefäran, blanda sedan i moroten och kokos.
  2. Lägg två ark filodeg på varandra och skär i 10x10 cm och tillsätt fyllningen och gör sedan trianglar, pensla trekanterna med ägg.
  3. Fritera sedan tills dem är gyllenbruna.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer