Salsicciatoast med tomater och parmesan

Pågen Salsicciatoast med tomater och parmesan
Foto: Köket

Salsicciatoast med tomater och parmesan

8 ingredienser

25 min

Krispig salsiccia tillsammans med tomater läggs upp på rostad levain och toppas med riven parmesan. Kan en middagsmacka låta godare?

Pågen Levain
Pågen Levain produkt

Pågen Levain

Osötat surdegsbröd bakat på de allra finaste råvarorna.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor Pågen Levain
  • 400 g salsicciakorv
  • 200 g körsbärstomater
  • 0,5 kruka basilika, hackad
  • 0,5 kruka oregano, hackad
  • olivolja
  • salt
  • 100 g parmesanost

Gör så här

  1. Dra av skinnet på salsiccian och skär färsen i mindre bitar. Stek köttet krispigt i lite olivolja och tillsätt sedan tomaterna när korven är klar och fått färg.
  2. Låt stekas tillsammans så att tomaterna blir lätt tillagade och tillsätt då hackade örter. Smaka av med salt.
  3. Stek eller rosta brödet. Toppa med salsicciaröran och riv över generöst med parmesan!
TIPS!
Fler tips!
Pågen Italienska mini-smörgåstårtor

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer