Salsiccialasagne
Salsiccialasagne
18 ingredienser
Smakrik salsicciafärssås varvas med en färskostkräm på fyra sorters italienska ostar och gräddas sedan till en oemotståndligt god variant på klassisk lasagne. Perfekt middag till hela familjen!
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 9-10 färska lasagneplattor
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 400 g salsicciafärs
- 2 msk olivolja
- 2 burkar krossade tomater
- 0,5 msk koncentrerad kalvfond
- 3 tsk torkad oregano
- 0,5 kruka färsk basilika
Färskostkräm
- 1 mozzarellaost (á 250g)
- 250 g ricotta
- 250 g mascarpone
- 50 g parmesanost, riven
- 1 ägg
- salt
- svartpeppar, nymalen
Topping
- 150 g gratängost, riven (eller mozzarella)
- färsk basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finhacka och fräs löken i olivolja tills den blir mjuk och glansig.
- Tillsätt salsicciafärsen i löken och fräs på hårt tills färsen är genomstekt.
- Riv i vitlöken och tillsätt krossade tomater, kalvfond, torkad oregano, finhackad färsk basilika, salt och nymalen svartpeppar. Låt koka ihop ca 10-15 minuter.
- Riv mozzarellaosten på ett rivjärn och blanda samman med ricotta, mascarpone, riven parmesanost och ägg. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Varva salsicciasåsen med lasagneplattor och färskostkrämen. Avsluta med riven ost och sätt in i ugnen i ca 20-30 minuter.
- Servera salsiccialasagnen tillsammans med blandad grönsallad i syrlig vinägrett.