Salsiccia med vitlök och gräddig parmesanspaghetti
Salsiccia med vitlök och gräddig parmesanspaghetti
24 ingredienser
30 m
En krämig pastarätt är alltid ett säkert kort! Den här versionen med parmesanost, Fredriks hemgjorda salsiccia och vitlök kanske kan bli helgens middag?
Se Fredrik Eriksson laga receptet

Ingredienser
Hemgjord salsiccia
- 400 g rimmat fläsk
- 0,5 fänkål (stor)
- 4 schalottenlökar
- 6 klyftor vitlök
- 1 chilifrukt
- 1 msk fänkålsfrö
- 0,5 dl olivolja
- 2 lagerblad
- 2 dl vitt vin
- 1 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 citron
- 1 förp tomat
- 1 knippe persilja
- salt
- svartpeppar
Krämig parmesanspaghetti
- 200 g spaghetti
- 4 klyftor vitlök
- 2 schalottenlökar
- 1 msk olivolja
- 1 dl grädde
- 1 dl parmesanost, riven
- svartpeppar
- olivolja
Gör så här
Hemgjord salsiccia
- Strimla fläsket fint.
- Hyvla eller hacka fänkål, lök, vitlök och chili.
- Rosta den torkade fänkålen i en torr panna. Hacka eller mortla den sedan.
- Fräs fläsket i en torr panna så att det får lite färg. Tillsätt sedan kålen, löken, chilin och olivoljan.
- Tillsätt även vin, vatten och buljongtärning.
- Lägg på locket och låt koka ihop i ca 30 minuter.
- Smaka av med eventuellt mer salt, chili, svartpeppar, pressad citron och rivet citronskal.
- Toppa rätten med tärnade tomater och hackad persilja.
Krämig parmesanspaghetti
- Koka spagettin al dente.
- Rosta skivad vitlök och schalottenlök i olja. Låt det få lite färg.
- Tillsätt grädde och rejält med nymald peppar.
- Slå sedan grädden över pastan och rör runt.
- Vänd ner osten och ringla en god olivolja över.