Salsiccia med vitlök och gräddig parmesanspaghetti

POPULÄRT
koket.se
Salsiccia med vitlök och gräddig parmesanspaghetti
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Salsiccia med vitlök och gräddig parmesanspaghetti

24 ingredienser

30 m

En krämig pastarätt är alltid ett säkert kort! Den här versionen med parmesanost, Fredriks hemgjorda salsiccia och vitlök kanske kan bli helgens middag?

Se Fredrik Eriksson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Hemgjord salsiccia

  • 400 g rimmat fläsk
  • 0,5 fänkål (stor)
  • 4 schalottenlökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 msk fänkålsfrö
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 lagerblad
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 citron
  • 1 förp tomat
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • svartpeppar

Krämig parmesanspaghetti

  • 200 g spaghetti
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl grädde
  • 1 dl parmesanost, riven
  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

Hemgjord salsiccia

  1. Strimla fläsket fint.
  2. Hyvla eller hacka fänkål, lök, vitlök och chili.
  3. Rosta den torkade fänkålen i en torr panna. Hacka eller mortla den sedan.
  4. Fräs fläsket i en torr panna så att det får lite färg. Tillsätt sedan kålen, löken, chilin och olivoljan.
  5. Tillsätt även vin, vatten och buljongtärning.
  6. Lägg på locket och låt koka ihop i ca 30 minuter.
  7. Smaka av med eventuellt mer salt, chili, svartpeppar, pressad citron och rivet citronskal.
  8. Toppa rätten med tärnade tomater och hackad persilja.

Krämig parmesanspaghetti

  1. Koka spagettin al dente.
  2. Rosta skivad vitlök och schalottenlök i olja. Låt det få lite färg.
  3. Tillsätt grädde och rejält med nymald peppar.
  4. Slå sedan grädden över pastan och rör runt.
  5. Vänd ner osten och ringla en god olivolja över.