Salsiccia med ugnsrostade grönsaker

Salsiccia med ugnsrostade grönsaker
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Salsiccia med ugnsrostade grönsaker

69

4 steg att laga

13 ingredienser

30 m

Låt ugnen sköta jobbet - Sandra Mastios enkla plåt-middag där grönsaker och salsiccia lagas i ugnen. Serveras med busenkel mynta- och vitlökssås. 

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 råa salsicciakorvar, (gärna med fänkål eller rosmarin)
  • 4 potatis
  • 4 morot
  • 1 broccoli
  • 1 vitlök, delad över "midjan"
  • 1 citron, halverad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Myntasås

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka färsk mynta, repad från stammen
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
  2. Skär upp grönsakerna i mindre munsbitar och snitta korven på diagonalen. Lägg allt (även citronhalvor och den halverade vitlöken) i en ugnsfast form och toppa med olivolja, salt och peppar. Rosta allt i ugnen tills det fått ordentligt med fin färg och korven är klar igenom.
  3. Mixa alla ingredienser till såsen till en ljuvlig sås.
  4. Servera salsiccian med grönsakerna, rejält med myntasås och avsluta med att pressa över den bakade citronen.