Salsa criolla
Salsa criolla
12 ingredienser
15 m
"I Argentina är Salsa criolla är nästan lika vanligt som chimichurri och de flesta har sin egen version även av den. Och använder den till allt!" /Florencia Abella
Ingredienser
- 2 plommontomater, urkärnade och tärnade (röda)
- 1 röd paprika, fintärnad
- 0,5 grön paprika, fintärnad
- 0,5 gul paprika, fintärnad
- 0,5 klyfta vitlök, pressad
- 1 silverlök, fintärnade (1 stor silverlök eller 2–3 schalottenlökar)
- 0,5 tsk chiliflakes
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 tsk färsk bladpersilja, finhackad
- salt
- svartpeppar, nymald
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ i kylen i minst 1 timme så smakerna sätter sig. Smaka av igen med salt och vinäger före servering.
- Om du vill kan du garnera salsan med lite finhackad bladpersilja.
- Salsan håller sig fint några dagar i kylen.