Salsa criolla

NYHET
Salsa criolla
Foto: Emma Johansson

Salsa criolla

12 ingredienser

15 m

"I Argentina är Salsa criolla är nästan lika vanligt som chimichurri och de flesta har sin egen version även av den. Och använder den till allt!" /Florencia Abella

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 2 plommontomater, urkärnade och tärnade (röda)
  • 1 röd paprika, fintärnad
  • 0,5 grön paprika, fintärnad
  • 0,5 gul paprika, fintärnad
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • 1 silverlök, fintärnade (1 stor silverlök eller 2–3 schalottenlökar)
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk färsk bladpersilja, finhackad
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Ställ i kylen i minst 1 timme så smakerna sätter sig. Smaka av igen med salt och vinäger före servering.
  3. Om du vill kan du garnera salsan med lite finhackad bladpersilja.
  4. Salsan håller sig fint några dagar i kylen.