Sallad på rostad brysselkål med lagrad ost

POPULÄRT
Sallad på rostad brysselkål med lagrad ost
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Sallad på rostad brysselkål med lagrad ost

16

9 ingredienser

30 min

En ljummen och enkel sallad på rostade brysselkål, lagrad ost och sesamfrön. Passar perfekt på julens buffébord.

Ingredienser

portioner portioner, tillbehör
  • 500 g brysselkål
  • 1 tsk honung
  • 3 msk rapsolja
  • 150 g lagrad ost
  • 3 msk sesamfrön
  • 2 salladslökar
  • 1 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275 grader, grill.
  2. Ansa och halvera brysselkålen.
  3. Lägg på en plåt med snittytan upp.
  4. Blanda ihop honung, olja och salt. Ringla på kålen.
  5. Rosta i ugnen tills kålen är lätt gyllene och lite mjuk, 10-15 minuter.
  6. Skiva salladslök väldigt tunt och lägg i vinägern en stund.
  7. Rosta sesamfröna gyllene i torr panna.
  8. Ta ut brysselkålen och ringla eventuellt lite mer olja över innan du lägger upp dem på ett fat.
  9. Bryt bitar av den lagrade osten över kålen. Strö över salladslök och toppa med sesamfrön.