Sallad på rostad brysselkål med lagrad ost
Sallad på rostad brysselkål med lagrad ost
9 ingredienser
30 min
En ljummen och enkel sallad på rostade brysselkål, lagrad ost och sesamfrön. Passar perfekt på julens buffébord.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 500 g brysselkål
- 1 tsk honung
- 3 msk rapsolja
- 150 g lagrad ost
- 3 msk sesamfrön
- 2 salladslökar
- 1 msk vinäger
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 275 grader, grill.
- Ansa och halvera brysselkålen.
- Lägg på en plåt med snittytan upp.
- Blanda ihop honung, olja och salt. Ringla på kålen.
- Rosta i ugnen tills kålen är lätt gyllene och lite mjuk, 10-15 minuter.
- Skiva salladslök väldigt tunt och lägg i vinägern en stund.
- Rosta sesamfröna gyllene i torr panna.
- Ta ut brysselkålen och ringla eventuellt lite mer olja över innan du lägger upp dem på ett fat.
- Bryt bitar av den lagrade osten över kålen. Strö över salladslök och toppa med sesamfrön.