Sallad med sparris och rädisor

8 röster
4
Sallad med sparris och rädisor
Foto: TV4

En läcker fräsch sallad som smakar bra på en grill- eller annan buffé. Sparrissalladen smakar också bra som en lätt lunch med bröd.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 knippa salladslök
  • 0,5 slanggurka
  • 1 knippa rädisor
  • Vinägrett:
  • 1 msk söt, svensk senap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skär av ändarna på sparrisen. Koka upp en gryta med någon dm vatten samt salt och socker. Lägg i sparrisen och låt koka några minuter tills sparrisen börjar mjukna. Häll av vattnet och låt sparrisen svalna något.
  2. Snitta salladslöken längs med, skölj noga och skär i strimlor. Skala gurkan till hälften, dvs så att den blir randig och skär den i halvmånar. Skölj och skär bort blast och rötter på rädisorna och skiva dem.
  3. Varva alla ingredienser på ett fat eller i en vid skål. Rör ihop senap, vinäger, olja, vatten, dragon, salt och peppar till vinägretten. Pressa ner vitlöken. Slå dressingen över salladen.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept