Sallad med rödkål
Sallad med rödkål
13 ingredienser
20 m
Den här salladen med flera sorters kål är ett perfekt tilbehör under juletid.
Ingredienser
Vinägretten
- 0,5 dl soja
- 1 msk vinäger
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk sesamolja
- 1 msk olivolja
- 1 msk schalottenlök, finhackad
Sallad
- 0,25 rödkål
- 6 stjälkar grönkål (och/eller purpurkål)
- 2 äpplen, gärna Ingrid Marie, i tunna klyftor
- salt
- vitpeppar
- 1 msk rostade sesamfrön
Gör så här
- Blanda samman vinägretten.
- Finstrimla rödkålen och repa grönkålen.
- Skiva äpplena fint.
- Vänd ner kålen och äpplena i vinägretten så att de blir marinerade. Arbeta salladen och låt dra i 5 minuter, ju längre den ligger desto mindre crunch finns kvar.
- Toppa salladen med sesamfrön.