Sallad med melon och tomat

NYHET
Sallad med melon och tomat
Louise Johansson Kockarnas kamp
Louise Johansson Kockarnas kamp

Sallad med melon och tomat

10 ingredienser

20 min

Den här somriga salladen gör sig riktigt bra nu när tomat, melon och hallon är i säsong.

Ingredienser

portioner
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 cantaloupemelon
  • 1 ask hallon
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 rosésallad, plockade blad
  • basilika (röd)

Gör så här

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull.
  2. Gör ett litet snitt på toppen av tomaterna.
  3. Droppa tomaterna i ca 10-20 sekunder i vattnet tills skalet spricker. Ta upp tomaterna och lägg dem i kallt vatten.
  4. Skala sedan tomaterna.
  5. Skär av skalet på melonen. Halvera, kärna ur och dela melonen i bitar om 1 cm.
  6. Dela hallonen.
  7. Slunga tomater och melon med balsamvinäger, olivolja, honung, salt och svartpeppar.
  8. Lägg upp på ett fat med rosésallad och dekorera med hallon och röd basilika.