Sallad med helstekt biffrad och friterade lökringar

Sallad med helstekt biffrad och friterade lökringar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad med helstekt biffrad och friterade lökringar

16 ingredienser

Biffraden ska helst stekas dagen innan, så den hinner bli kall. De friterade lökringarna är jättegoda till. Servera som lunch- eller lättare kvällsrätt.

Ingredienser

portioner

Helstekt biffrad:

  • 1 biffrad
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Friterade lökringar:

  • 1 gul lök (stor)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl öl
  • 1 dl ströbröd

Sallad:

  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 tomat
  • 1 salladslök
  • 0,5 rödlök
  • 100 g haricots verts
  • salladsmix
  • smör, till stekning
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Ta fram köttet ur kylen i god tid, så att det hinner bli rumstempererat. Gnid in det med salt, peppar och vitlök och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg sedan köttet på ett galler, stick i en termometer i mitten av köttet, så att spetsen hamnar i mitten, och stek köttet i ugnen tills innertemperaturen nått 63°. Låt köttet vila insvept i folie. Kyl köttet.
  2. Friterade lökringar: Skala löken, skär den i tunna ringar och torka dem torra med hushållspapper. Blanda samman öl och mjöl och vänd lökringarna i blandningen. Doppa dem i ströbröd. Hetta upp oljan till friteringen till 180° och fritera lökringarna gyllengula. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  3. Sallad: Skala och klyfta ägget och klyfta tomaten. Skala och hacka rödlöken. Koka haricots vertsen en kort stund och skölj dem hastigt i kallt vatten. Arrangera alla ingredienserna till salladen vackert på en tallrik. Skiva köttet och lägg upp tillsammans med lökringarna.