Sallad med grönkål, gula russin och parmesan

NYHET
sallad med grönkål, gula russin och parmesan
Foto: Malin Fränberg
Adam Dahlberg
Adam Dahlberg

Sallad med grönkål, gula russin och parmesan

Av: Adam Dahlberg, Albin Wessman

Från: Solen

13 ingredienser

30 min

"Vår älskade ”kale salad” maxad med smak och crunch. Till skillnad från all annan sallad så vinner denna på att blandas en bra stund innan den ska ätas. Kålen behöver lite tid med dressingen så att den mjuknar och kan dra åt sig alla goda smaker." /Adam och Albin

Ingredienser

portioner
  • 2 msk pumpakärnor
  • 2 msk pinjenötter
  • 200 g grönkål, plockad i mindre bitar
  • 4 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pistagenötter, rostade, saltade och grovhackade
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 30 g parmesanost, finriven
  • 1 apelsin, zest
  • 1 citron, zest
  • 1 limefrukt, zest

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Rosta pumpakärnorna och pinjenötterna på en plåt i ca 10 minuter. Låt svalna.
  2. Lägg grönkålen i en bunke och tillsätt citronsaft, olivolja och salt. Massera in citronsaften och oljan i kålbladen i några minuter.
  3. Blanda i russin, pumpafrön, pistagenötter, sesamfrön, pinjenötter och parmesan. Blanda väl. Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer sälta och citron.
  4. Lägg upp på ett fat och avsluta med att strö på apelsin-, citron- och limezest.