Sallad med färskpotatis
Sallad med färskpotatis
14 ingredienser
20 m
Här kommer en riktigt somrig fullträff i form av en potatissallad! Färskpotatis tillsammans med fläder, gräddfil och dill är en riktigt lyckad kombo.
Ingredienser
- 400 g färskpotatis
- salt
Dressing
- 2 msk rapsolja, kallpressad
- 1 msk koncentrerad fläderblomssaft
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt
Marinerad lök
- 1 rödlök, fint skuren (liten)
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk koncentrerad fläderblomssaft
- salt
Servering
- 1 kruka dill, plockade kvistar och finskurna stjälkar
- 1 dl potatis, friterad och krossad (eller neutrala potatischips)
- 1 dl gräddfil, avhängd i kaffefilter
- 2 fläderblommor
Gör så här
- Sjud potatisen försiktigt i saltat vatten tills den nästan är klar.
- Häll av vattnet och lägg på locket. Låt potatisen tillagas klart under locket.
Dressing
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Marinerad lök
- Marinera löken i vinäger, fläderblomssaft och lite salt i minst 15 minuter.
Servering
- Tryck till potatisarna så att de öppnar upp sig lite.
- Slå dressingen över potatisarna så att de suger åt sig smak.
- Fördela potatisarna på ett uppläggningsfat.
- Strössla dillstjälkar över potatisen.
- Toppa med friterad potatis och klicka ut gräddfil.
- Fördela sedan löken över potatisen.
- Dekorera med dillvippor och fläderblommor.