Sallad med färska jordgubbar, melon, nötter och yoghurt

Sallad med färska jordgubbar, melon, nötter och yoghurt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sallad med färska jordgubbar, melon, nötter och yoghurt

5 ingredienser

Med yoghurt, honung och valnötter blir jordgubbs- och melonsalladen en härlig frukost eller en lätt lunch. Du kan använda honungs-, ogen- eller nätmelon till den här rätten. Riktigt smalt blir det om du byter den tjocka matlagningsyoghurten mot lättyoghurt eller kesella.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 1 söt melon
  • 3 dl yoghurt
  • 3 msk honung, flytande
  • 12 valnötter

Gör så här

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Snoppa dem först efteråt så behålls smaken bäst. Halvera stora jordgubbar.
  2. Dela melonen. Gröp ur kärnor och ta ut kulor av melonköttet med kuljärn eller skär fruktköttet i fina kuber. Lägg upp jordgubbar och melon på fat.
  3. Sked över yoghurt, ringla över honung och dekorera med valnötter.