Salsiccia med sparrisbroccoli
Salsiccia med sparrisbroccoli
9 ingredienser
30 min
Enkel förrätt eller mellanrätt med chili- och vitlöksstekt salsicciakorv som vänds runt med sparrisbroccoli i panna. Pressa över citron vid servering och bjud med frasigt stekt surdegsbröd.
Ingredienser
- 4 färska salsicciakorvar
- 2 skivor levainbröd
- 4 klyftor vitlök
- 0,5 chilifrukt
- 8 sparrisbroccoli
- 1 citron
- smör
- olivolja
- salt
Gör så här
- Koka upp saltat vatten i en kastrull.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Skiva chilin, smaka på chilin och anpassa mängd efter hetta och smak..
- Värm lite olivolja i en stor stekpanna. Stek bröden på bägge sidor i panna. Ta upp och lägg åt sidan.
- Häll i rikligt med olivolja i pannan, ca 1/2 dl. Lägg i vitlök och chili och låt steka någon minut.
- Lägg i korvarna och och stek ca 5 minuter, vänd då och då.
- Lägg sparrisbroccolin i det kokande vattnet och låt koka ca 1 minut. Ta upp och lägg broccolin i pannan tillsammans med korven.
- Lägg i en klick smör och stek tills korven är klar. Pressa på citron och servera med levainbrödet.
Sparrisbroccoli, också kallat bella verde, är en späd broccolisort med lång och smal stam.