Salamikorgar med rostad vitlökskräm

Från Sverige Salamikorgar med rostad vitlökskräm
Foto: Köket.se

Salamikorgar med rostad vitlökskräm

8 ingredienser

40 min

Enkla och lyxiga snittar till nyår, mingel eller andra festligheter! Använd en minimuffinsplåt för att få till de kripsiga salamikorgarna.

Titta efter märket!
Från Sverige test

Titta efter märket!

Från Sverige-märket gör det enkelt att välja svenskt!

Läs mer

Ostrapporten 2025
Från Sverige Ostrapporten 2025

Ostrapporten 2025

Det här är svenskarnas favoritost!

Läs mer

Ingredienser

st
  • 1 vitlök (Från Sverige)
  • olivolja
  • 80 g tryffelsalami (Från Sverige)
  • 1 dl crème fraîche (Från Sverige)
  • 1 dl prästost, finriven (Från Sverige)
  • 1 krm svartpeppar
  • salt
  • 1 kruka färsk timjan, till garnering (Från Sverige)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på vitlöken, lägg i en ugnsform och ringla olja över vitlöksklyftorna. Rosta vitlöken i 30 minuter tills den blivit mjuk och fått färg.
  2. Placera en skiva salami i varje skål på en minimuffinsform.
  3. Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter tills salamin torkat och blivit till knapriga korgar. Låt svalna och lägg över på hushållspapper.
  4. Blanda samman crème fraîche, riven prästost och den rostade vitlöken. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Klicka ut krämen i salamikorgarna och garnera med lite timjan och nymalen svartpeppar.
TIPS!
Svensk mat – vad är det egentligen?
Från Sverige Rostas i ugn med krossad potatis och rostad vitlöksmajo

Svensk mat – vad är det egentligen?

Svaret är enkelt: Det handlar om råvarorna och var maten tillverkas!

Läs mer