• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saftigt banana bread med honung

Saftigt Banana bread med honung
Foto: TV4
Tea Malmegård 2016
Tea Malmegård 2016

Saftigt banana bread med honung

42

5 steg att laga

18 ingredienser

Teas personliga brunchfavorit från USA - ett riktigt gott bananbröd som bakas utan vitt socker. Toppa gärna den saftiga kakan med en klick jordnötssmör, färska hallon eller varför inte skivad banan och kanel?

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 170 g honung
  • 70 g kallpressad kokosolja
  • 2 ägg
  • 60 g vatten [0,6 dl]
  • 300 g banan, mosad
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 g vaniljpulver [0,5 tsk]
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 225 g fullkornsmjöl [3,75 dl]

Förslag på topping

  • jordnötssmör
  • banan, skivad
  • honung
  • hallonsylt
  • hallon
  • frystorkade hallon
  • rostade kokosflakes
  • malen kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 165 grader, varmluft. Förbered en brödform med bakplåtspapper så att du enkelt kan stjälpa ut brödet när det är bakat.
  2. Vispa ihop kokosoljan och honungen i stor skål med en visp. Tillsätt äggen och vispa ihop ordentligt. Tillsätt sedan vattnet och bananmoset.
  3. Häll i vanilj, kanel, salt och bikarbonat. Avsluta med att sikta i mjölet och vänd i det försiktigt. Låt smeten bara precis gå ihop.
  4. Fyll i formen och baka i mitten på ugnen i ungefär 55 minuter. Låt svalna på formen i 10 minuter och flytta sedan över kakan på ett galler för att svalna av helt och hållet.
  5. Servera med t ex jordnötssmör, skivad banan och ringlad honung. Mumma!