Saftiga kanelbullar med solrosfrön och brynt smör

NYHET
Saftiga kanelbullar med solrosfrön och brynt smör
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Saftiga kanelbullar med solrosfrön och brynt smör

17 ingredienser

1 h + jäsning

Ta dina kanelbullar till nästa nivå! Dessa godingar med solroskärnor och brynt smör är både otroligt saftiga och smakrika!

Ingredienser

portioner

Kalljäst deg

  • 50 g jäst
  • 500 g mjölk, kall
  • 200 g strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 200 g smör, mjukt
  • 700 g vetemjöl (Warbokvarn)
  • 200 g fullkornsdinkelmjöl

Hemgjord mandelmassa med solroskärnor

  • 100 g sötmandel
  • 100 g solroskärnor
  • 200 g strösocker
  • 100 g vatten, varmt

Remonsfyllning

  • 200 g smör, brynt
  • 2 msk malen kanel

Pensling

  • 1 ägg
  • 0,5 dl pärlsocker
  • 0,5 dl solroskärnor

Gör så här

Kalljäst deg

  1. Blanda alla ingredienser till degen, arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet och 5 minuter på medelhastighet.
  2. Lägg degen i en stor bunke. Sätt plast över bunken och sätt in den i kylen över natten.

Hemgjord mandelmassa med solroskärnor

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg mandeln på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 5 minuter i ugnen.
  3. Ta ut plåten och lägg på solroskärnorna. Rosta allt i ytterligare 3-5 minuter.
  4. Mixa mandeln och solrosfröna, tillsätt sockret och mixa ett par minuter.
  5. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en massa.

Remonsfyllning

  1. Bryn smöret och låt det kallna.
  2. Blanda med mandelmassan och kanelen.

Utbakning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kavla ut degen ca 45x30 cm och bred på fyllningen.
  3. Vik ihop degen på längden och skär cm breda remsor.
  4. Forma till knutar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa ett par timmar i rumstemperatur.

Pensling

  1. Pensla med ägg och strö över pärlsocker och solroskärnor.
  2. Grädda bullarna i ca 7-8 minuter.