• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Saftiga högrevsbiffar med ugnsbakad kål och rostad mandel

42 röster
30 m
4
Saftiga högrevsbiffar med ugnsbakad kål och rostad mandel
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 spetskål
  • 700 g högrevsfärs
  • 6 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 0,5 päron, rivet
  • 2 klyfta vitlök, rivna
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 50 g smör
  • 0,5-1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0,5 dl rostade mandlar
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • neutral rapsolja, till ugnsrostning och stekning

Gör så här

  1. Dela kålen i 4 stora klyftor. Ringla över rapsolja och 2 msk soja och rosta i ugnen på 225 grader varmluft i 20-30 minuter tills den fått färg.
  2. Blanda 4 msk soja, strösocker, sesamolja, rivet päron, vitlök och svartpeppar. Lägg i högrevsfärs och blanda försiktigt samman. Forma till 4 lika stora biffar och stek i lite neutral rapsolja.
  3. Lyft upp biffarna och håll varma. Smält smöret i pannan som biffarna stekts i. Vispa ner gochujang och låt bubbla ihop. Smaka ev av med lite soja.
  4. Servera biffarna med den rostade kålen och häll sky över. Toppa med rostad mandel och bladpersilja.
26 februari 2018