Saftig och glutenfri chokladkaka

Saftig och glutenfri chokladkaka
Foto: Tv4
Alexander Pelli
Alexander Pelli

Saftig och glutenfri chokladkaka

17

5 steg att laga

8 ingredienser

30 m

”Det här är en saftig chokladkaka med brynt smör och mycket chokladsmak. Jag har även lite polenta i kakan för att ge ett litet krisp, men det går att byta ut mot bara mandelmjöl.” /Alexander Pelli

Ingredienser

portioner1 kaka
  • smör (till formen)
  • 100 g smör (normalsaltat)
  • 15 g mandelmjöl [2 msk]
  • 15 g polenta [2 msk]
  • 25 g kakao [4 msk]
  • 74 g florsocker [1,25 dl]
  • 1 g salt [1 krm]
  • 60 g ägg [1 stort]

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 180 grader varmluft. Smörj din valda form.
  2. Bryn smöret långsamt i en kastrull, låt svalna.
  3. Medan smöret kallnar blandar du ihop alla torra ingredienser i en skål, i en separat skål rör du ihop ägget så äggula och vita går ihop.
  4. Blanda i ägget med det torra ingredienserna, rör sedan ner smöret i omgångar.
  5. Häll upp smeten i önskad form och baka i 10-12 minuter för portionsstorlek och ca 15 minuter för en 20-25 cm stor form.