“En julig variant på pannacotta! Rosépepparn kommer vara en vattendelare - vissa kommer älska den (som min mamma) och vissa kommer vara mer skeptiska (som min pappa). Smaklig spis och god jul!” /Dante Zia
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dra i minst 15 minuter.
Koka upp vispgrädden med strösocker, saffran och en urskrapad vaniljstång.
När gräddblandningen kokat upp så blanda ner gelatinbladen och häll upp i portionsglas. Jag tycker det är lagom med ca 0,75 dl pannacotta i varje glas.
Låt stå kallt tills de stelnat, ca 3-4 timmar i kylskåp. Vill du att det ska gå fortare så häll blandningen i större glas så att större yta exponeras mot kylan. Då kyls den snabbare.
Glöggkräm
Vispa ihop glöggen med agar-pulvret i en liten kastrull. Värm under omrörning tills det kokar upp.
Häll vätskan i en ugnsform eller större matlåda av glas. Ställ kallt och kyl tills vätskan stelnat till en gelé.
Mixa gelén i en mindre matberedare, eller med en stavmixer, tills den är helt slät. Lägg i spritspåse.
Servering
Sockra de frusna lingonen.
Spritsa några glöggkrämstoppar på pannacottan.
Lägg ut ca 3-4 lingon per pannacotta. Strö över en nypa rosépeppar och avsluta med att toppa pannacottan med små bitar av ett fruset hallon.