• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Saffranskladdkaka med vit choklad

Saffranskladdkaka med vit choklad
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Saffranskladdkaka med vit choklad

7 steg att laga

12 ingredienser

45 min

Saffranskladdkaka med vit choklad är en dröm för alla saffransälskare. Den blommiga smaken från saffran, sötman från vit choklad och den kladdiga konsistensen gör den här kakan helt oemotståndlig. Servera gärna saffranskladdkakan med lite syrlig lingongrädde.

Tips! Mortla saffranet med lite socker innan du rör ner det i smeten för att få ut mer smak och färg.

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Saffran.

Saffran krydda Santa Maria

Ingredienser

4 portioner

Saffranskladdkaka

  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 Santa Maria Saffran
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl

Lingongrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en form med avtagbar botten, cirka 22 cm i diameter.
  3. Smält smöret, dra av och tillsätt choklad, blanda väl.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan sirap, saffran, limeskal och salt.
  5. Rör ner choklad och smörblandningen i äggblandningen. Sikta därefter i mjölet. Blanda väl. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
  7. Serveras kall med en klick vispad lingongrädde.