Saffranskladdkaka med vit choklad

Saffranskladdkaka med vit choklad

12 ingredienser

45 min

Saffranskladdkaka med vit choklad är en dröm för alla saffransälskare. Den blommiga smaken från saffran, sötman från vit choklad och den kladdiga konsistensen gör den här kakan helt oemotståndlig. Servera gärna saffranskladdkakan med lite syrlig lingongrädde.

Tips! Mortla saffranet med lite socker innan du rör ner det i smeten för att få ut mer smak och färg.

Saffran krydda Santa Maria

Variera smakerna

I det här receptet använder vi Saffran från Santa Maria.

Ingredienser

portioner

Saffranskladdkaka

  • 100 g smör
  • 200 g vit bakchoklad
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 Santa Maria Saffran
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl

Lingongrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en form med avtagbar botten, cirka 22 cm i diameter.
  3. Smält smöret, dra av och tillsätt choklad, blanda väl.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan sirap, saffran, limeskal och salt.
  5. Rör ner choklad- och smörblandningen i äggblandningen. Sikta därefter i mjölet. Blanda väl. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
  7. Serveras kall med en klick vispad lingongrädde.
TIPS!
Kryddtips!
Saffran krydda Santa Maria

Kryddtips!

Sugen på fler kryddiga recept? Här hittar du massor av inspiration.

Läs mer