I samarbete med Santa Maria

Saffranskladdkaka med vit choklad

0 röster
45 min
4
Saffranskladdkaka med vit choklad

Variera smakerna med en krydda till från Santa Maria. I det här receptet använder vi Saffran.

Saffran krydda Santa Maria

Saffranskladdkaka med vit choklad är en dröm för alla saffransälskare. Den blommiga smaken från saffran, sötman från vit choklad och den kladdiga konsistensen gör den här kakan helt oemotståndlig. Servera gärna saffranskladdkakan med lite syrlig lingongrädde.

Tips! Mortla saffranet med lite socker innan du rör ner det i smeten för att få ut mer smak och färg.

Visa mer
45 min
4

Du behöver

Saffranskladdkaka

  • 100 g smör
  • 200 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 Santa Maria Saffran
  • 1 limefrukt, skalet av
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl

Lingongrädde

  • 3 dl grädde
  • 1 dl rårörda lingon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra en form med avtagbar botten, cirka 22 cm i diameter.
  3. Smält smöret, dra av och tillsätt choklad, blanda väl.
  4. Vispa ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt sedan sirap, saffran, limeskal och salt.
  5. Rör ner choklad och smörblandningen i äggblandningen. Sikta därefter i mjölet. Blanda väl. Häll smeten i formen.
  6. Grädda i 20-25 minuter mitt i ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar.
  7. Serveras kall med en klick vispad lingongrädde.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...