Täck sedan riset med vatten och låt stå i 2 timmar.
Häll av vattnet och sprid ut riset jämnt på en plåt eller ett fat. Låt stå och torka till nästa dag.
Saffransgröt, dag 2
Mixa riskornen i en kryddmixer eller mortel.
Sila bort eventuellt damm/smuts.
Blanda riset med mjölk och grädde.
Tillsätt kryddor och socker.
Koka upp riset och sänk sedan till låg värme och låt sjuda i ca 12-15 minuter tills riset är helt genomkokt. Det är viktigt att du rör under tiden det kokar och sjuder.
Låt riset svalna och vänd sedan ner 1 dl vispad grädde.
Citrussallad
Skala och filea citrusfrukterna.
Citrusgelé
Värm upp all vätska och tillsätt agar-agar. Vispa ihop blandningen och kyl sedan ner.
Servering
Lägg risgröten i portionsskålar.
Toppa gröten med socker och bränn av med gasbrännare.
Fördela citrussalladen och bitar av gelé i varje skål.