Saffransbomb

NYHET
Saffransbomb
Foto: Tv4

Saffransbomb

9 ingredienser

30 min + tid i frys

Saffransbomb bestående av persisk glass med rosenvatten, pistagenötter och granatäpple kan bli en riktig succé till dessert.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1-2 tsk saffran (malen)
  • 100-200 g pistagenötter, hackade
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk rosenvatten
  • 0,5 msk sahlab (pulver)
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • 5 dl grädde
  • granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Lös upp mald saffran med en bit is.
  2. Hacka pistagenötterna.
  3. Blanda kondenserad mjölk med kardemumma, rosenvatten, sahlab, vanilj och saffran.
  4. Vispa grädden till fasta toppar i en annan skål.
  5. Vänd försiktigt ner den kondenserade mjölken i den vispade grädden.
  6. Tillsätt de hackade pistagenötterna, men spara lite till garnityr.
  7. Häll glassmeten i en lämplig behållare och jämna till ytan.
  8. Täck behållaren och ställ i frysen i minst 6 timmar, eller tills glassen är fast.
  9. Ta fram glassen några minuter före servering för att den ska mjukna något.
  10. Kärna ur ett granatäpple och lägg kärnorna i botten på fyra skålar.
  11. Lägg glassen ovanpå och dekorera med ett myntablad samt hackade pistagenötter.