Saffransglaserade lökar

0 röster
ca 30

Honungsglaserad silverlök med saffran. Godare än så blir det inte!

Visa mer
ca 30

Du behöver

  • 4 gula lökar (gärna silverlök om det finns)
  • 50 g olja
  • 2 msk honung
  • 0,5 g saffran
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 20 g färsk persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och halvera löken.
  2. Stek löken gyllenbrun i olja och tillsätt honungen på slutet så den ger en karamelliserad yta.
  3. Vänd löken och tillsätt buljongen och saffran. Koka detta långsamt ungefär i 10 minuter tills löken är mjuk.
  4. Ös löken med buljongen under kokningen, avsluta med hackad persilja och salt och peppar.
10 januari 2016
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept