Halstrad gös med gräddkokta rödbetor

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Halstrad gös med gräddkokta rödbetor
13 ingredienser
30 min
Basilika, dijonsenap och grädde sätter smak på den här läckra sommarfisken med färska primörer som tillbehör.
Ingredienser
- 800 g gösfilé, med skinn
- olja, till stekning
- salt
- peppar
- 1 kg färskpotatis
- 6 salladslökar
- 1 tsk farinsocker
- 600 g rödbeta
- 2 msk dijonsenap
- 5 dl grädde
- 1 kruka basilika
- 0,5 dl olivolja
- fårost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten, cirka 20 minuter.
- Skala rödbetorna och strimla dem i stavar. Koka stavarna i grädde tills de blir mjuka, men inte sönderkokta.
- Rör ner senapen och smaka av med salt och peppar.
- Dela vårlöken på mitten och grilla den i en grillpanna eller i ett stekjärn.
- Lägg över i en ugnsfast form, salta och peppra och strö över lite farinsocker.
- Sätt in vårlöken i ugnen cirka 5 minuter.
- Putsa av (efterfjälla) gösfilén försiktigt, stycka den i två snedskurna bitar och stek den sedan i en teflonpanna med några droppar olivolja. Stek skinnsidan förstt! Salta och peppra.
- Lägg upp potatis, gös och gräddkokta rödbetor och smula över fårost.