Sabayonne med äpple och bär

Sabayonne med äpple och bär
Foto: TV4

Sabayonne med äpple och bär

11

4 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Sabayonne är en italiensk klassisk dessert på äggulor, socker och söt likör. I det här receptet serveras den med äpple, bär och choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Mattias dryckestips: Château Grillon, 4115

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 äpple
  • 2 dl jordgubbar
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk sauternesvin (Château Grillon Nr 4115)
  • 20 g choklad

Gör så här

  1. Skala äpplet och skär i träningar. Skär jordgubbar och fördela i serveringsskålar eller glas.
  2. Separera äggulorna från vitorna.
  3. Lägg äggulor i en skål tillsammans socker och vin. Vispa ihop över vattenbad tills det tjocknar. Vispa hela tiden och det får absolut inte börja koka.
  4. Fördela över bären och riv över chokladen
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer