• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Sabayonne med äpple och bär

Sabayonne med äpple och bär
Foto: TV4

Sabayonne med äpple och bär

4 steg att laga

6 ingredienser

20 m

Sabayonne är en italiensk klassisk dessert på äggulor, socker och söt likör. I det här receptet serveras den med äpple, bär och choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Mattias dryckestips: Château Grillon, 4115

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 2 dl jordgubbar
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk sauternesvin (Château Grillon Nr 4115)
  • 20 g choklad

Gör så här

  1. Skala äpplet och skär i träningar. Skär jordgubbar och fördela i serveringsskålar eller glas.
  2. Separera äggulorna från vitorna.
  3. Lägg äggulor i en skål tillsammans socker och vin. Vispa ihop över vattenbad tills det tjocknar. Vispa hela tiden och det får absolut inte börja koka.
  4. Fördela över bären och riv över chokladen