Sabayonne freddo med färska bär

16 röster
30 m
4

Italiensk äggkräm med lättvispad grädde och färska bär som toppas med mörk choklad.

Tips! Prova att byta ut bären mot frukt eller marsalavinet mot apelsinjuice.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk marsalavin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 dl jordgubbar
  • 1 dl blåbär
  • 1 dl hallon
  • mörk choklad (minst 70 %), riven

Gör så här

  1. Blanda äggulor, socker och marsalavin i en tjockbottnad kastrull. Vispa kraftigt på medeltemperatur. Sluta inte vispa! Vispa tills äggkrämen tjocknat och blivit fluffig.
  2. Låt såsen kallna. Vispa lätt grädden och vik ned äggkrämen ned i grädden. Låt stå kallt till servering.
  3. Häll äggkrämen i ett glas, varva med olika bär och avsluta med riven choklad.
18 april 2016

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept