• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Så väljer du rätt kött i köttdisken!

Kött är gott, både till fest men även till många snabba och enkla vardagsrätter. Tråkigt nog har vår överkonsumtion av kött, och det sättet som många köttdjur föds upp på, passerat gränsen för vad vår planet tål.

Globalt bidrar köttkonsumtionen till minskad biologisk mångfald, ökade utsläpp av klimatgaser och ökad användning av bekämpningsmedel. 

Genom att äta mindre men miljömässigt bättre kött och gärna välja mer protein från växtriket och inte slänga mat så minskar du din påverkan på planeten. Man kan säga att vi formar landskapet när vi äter!

För dig som vill hålla koll rekommenderar vi WWFs konsumentvägledande köttguide, där rött ljus är en varning som sätts baserad på olika sammanvägda faktorer som till exempel bekämpningsmedel, antibiotika, djurvälfärd, klimatpåverkan och den biologiska mångfalden. Ta hjälp av guiden när du ska välja kött i köttdisken och se vilket kött som får grönt ljus!

WWFs köttguide - välj rätt i köttdisken >>

Vad är biologisk mångfald?

Dessa märkningar bör du hålla utkik efter när du köper kött: