Så lyckas du med högrevsgrytan!
Val av kött
Det är inte enbart kryddningen och tillagningen av grytan som spelar roll för ett lyckat resultat, utan även ditt val av kött. Redan i butiken kan du välja att köpa svenskt kött och det gör stor skillnad - både på smaken och för miljön.
I Sverige har vi en djurskyddslag i världsklass, som bland annat säkerställer att djuren får vistas i en miljö som tillgodoser deras naturliga beteenden och behov. Sanda Skattmansö ligger mitt i ett kuperat kulturlandskap i Uppland och djuren betar stora delar av året i ett naturreservat. Gården delar ansvaret för skötseln av naturreservatet med Länsstyrelsen och det är tack vare djurens betande som landskapet kan bevaras och kan hållas öppet. Läs gärna mer om arbetet på gården här>>
Smaker
Högrev är en mycket prisvärd styckdetalj. Den kräver dock sin långa koktid för att få fram smakerna och en fin, mör konsistens. En högrevsgryta är perfekt till helgen, då den sköter sig själv på spisen eller i ugnen i ett par timmar.
När högrevet får koka ihop länge så kommer smakerna från köttet fram, och du kan variera kryddningen i all oändlighet. Här är ett par exempel på smakkombinationer som framhäver köttets goda smak:
- Rödvin
- Köttbuljong
- Lagerblad
- Rotfrukter
- Peppar
Här har vi tagit fram två riktigt goda recept på mustiga högrevsgrytor, och där du får den absolut godaste grytan genom att välja svenskt kött.
Den här mustiga högrevsgrytan med kantareller blir perfekt att bjuda på i helgen!
Världens godaste chiligryta hittar du receptet på här!