• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Så kokar du godaste kolan till jul

För många av oss är kola den absoluta favoriten på godisbordet till jul. Här hittar du recepten och knepen som gör den extra god.

​Tre tips för perfekt kola

  1. ​Använd en termometer! Få perfekt konsistens varje gång genom att låta termometern vara delaktig i kolakokandet. Vid 124 grader når du Köket-redaktionens favoritkonsistens. Gillar du en mjukare kola är 121-123 grader lagom, medan 126-128 grader är lagom för en hårdare konsistens.
  2. Koka på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull - då blir värmefördelningen jämnare och kolan bränns inte vid lika lätt.
  3. Välj bra råvaror - ju bättre kvalitet på råvarorna, desto godare blir kolorna!

Kola med brynt smör >>

Här har du en riktig smörkola som definitivt kommer att upplevas som en hit av alla som blir bjudna på den!

Busenkel chokladkola >>

Toppa gärna kolan med blomsterströssel, nötter och flingsalt - då blir den lika vacker som den är god!

Roys saffranskola med mandel >>

Om du gillar saffran kommer du att älska Roys goda julkolor!

Ernsts goda kolarecept >>

Ernst smaksätter sin julkola med både ingefära och vanilj - en given favorit på gottebordet!

Kola med salta nötter >>

Nötternas salta knaprighet mot den lena kolan... ja du kan ju föreställa dig hur gott det blir!