Så kokar du godaste kolan till jul

För många av oss är kola den absoluta favoriten på godisbordet till jul. Här hittar du recepten och knepen som gör den extra god.

​Tre tips för perfekt kola

  1. ​Använd en termometer! Få perfekt konsistens varje gång genom att låta termometern vara delaktig i kolakokandet. Vid 124 grader når du Köket-redaktionens favoritkonsistens. Gillar du en mjukare kola är 121-123 grader lagom, medan 126-128 grader är lagom för en hårdare konsistens.
  2. Koka på låg temperatur i en tjockbottnad kastrull - då blir värmefördelningen jämnare och kolan bränns inte vid lika lätt.
  3. Välj bra råvaror - ju bättre kvalitet på råvarorna, desto godare blir kolorna!

Kola med brynt smör >>

Här har du en riktig smörkola som definitivt kommer att upplevas som en hit av alla som blir bjudna på den!

Busenkel chokladkola >>

Toppa gärna kolan med blomsterströssel, nötter och flingsalt - då blir den lika vacker som den är god!

Chokladkola med lakrits >>

En god lakritskola med choklad och turkisk peppar, brukar gillas även av den som inte är så förtjust i lakrits. Redaktionens godisfavorit!

Roys saffranskola med mandel >>

Om du gillar saffran kommer du att älska Roys goda julkolor!

Ernsts goda kolarecept >>

Ernst smaksätter sin julkola med både ingefära och vanilj - en given favorit på gottebordet!

Kola med salta nötter >>

Nötternas salta knaprighet mot den lena kolan... ja du kan ju föreställa dig hur gott det blir!