Nötkola
Nötkola
7 ingredienser
1,5 h
Christina Gyllners kola med salta nötter. Enkel att göra och ljuvligt god.
Se Christina Gyllner laga receptet

Ingredienser
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 0,5 dl glykos
- 50 g smör
- 2 tsk flingsalt
- 1,5 dl salta nötter
Gör så här
- Förbered en form med bakplåtspapper. Använd en stor eller liten beroende på hur tjock kola du vill ha.
- Koka upp alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Kolan ska upp till 120 grader. Allra lättast är att använda en sockertermometer. Annars görs ett kulprov - ett glas med kallt vatten, droppa ner lite smet och smaka av.
- Häll smeten i formen och låt stelna ca 1 h. Skär i bitar och slå in i bakplåtspapper eller vaxpapper. Lättast är att dela ett bakplåtspapper i 16 bitar.