Sponsrat innehåll

Så gör du den perfekta hummusen

Vad är hemligheten bakom en silkeslen och krämig hummus? En bra mixer, mycket olja eller valet av kikärtor? Vi frågade Zeina Mourtada, känd matbloggare och nu aktuell med onlinekursen ”Upptäck Mellanösterns smaker” hos köket.se.

Vilka är dina bästa tips för att lyckas med den populära kikärtsröran hummus?

– Först ska du mixa sesampastan, också kallad tahini, tills den blir krämig. Därefter tillsätter du kikärtorna och fortsätter att mixa en bra stund. Hemligheten bakom den perfekta hummusen är att verkligen mixa röran ordentligt, ju längre den mixas desto lenare och krämigare hummus. I min onlinekurs visar jag steg för steg hur du gör för att få till den perfekta hummusen och berättar även varför valet av tahini är så viktig.

Se trailer för onlinekursen "Upptäck Mellanösterns smaker" >>

Det finns hummus och så finns det perfekt hummus.

​Berätta lite mer om din kurs, vad kommer jag att få lära mig?

– Jag börjar med att lära dig vilka kryddor, ingredienser och basprodukter du behöver i ditt skafferi. Sen visar jag och lär ut hur du kokar det perfekta persiska riset, hur man gör den bästa kebaben, frasigaste baklavan, godaste falafeln och läcker dolma – allt från grunden utan några konstigheter. Det kommer att kännas som att jag står med dig i ditt kök. En fördel med kursen är att du som deltar hela tiden kan gå tillbaka och titta, ”hur var det nu jag skulle göra?” eller ”vad var det nu jag skulle tänka på?”. Och så är det den perfekta presenten till dig själv eller någon du tycker om.

Kan man göra egen kebab hemma?

– Självklart, jag har tagit fram ett recept där jag visar hur du gör din egen kebabstock som du kan skära kebabskav av, precis som på kebabkiosken. Perfekt när du vill göra traditionell kebab, kebabpizza eller kebabsallad hemma.

Vad bjuder du helst på när du får gäster?

– När jag vill impa på gästerna, ja så att de nästan trillar av stolen, då dukar jag fram en mezebuffé med fat fyllda med bland annat filodegsrullar, hummus, aubergineröra och tabbouleh. Meze är den perfekta bjudmaten där alla hittar något som de gillar. Min mezebuffé i kursen är dessutom helt vegetarisk och alla rätter går att förbereda dagen innan. Perfekt när det är många runt bordet.

Läs mer och köp kursen ”Upptäck Mellanösterns smaker” här >>

Fler tips!

  • Krämig kycklinggratäng med pasta och ajvarsås

    Pastagratäng - billigt och gott!

    Att laga pastagratäng är både billigt och enkelt. Här hittar du våra bästa recept.
  • Spicy tofu med nudelsallad

    Ät smart med Zeina

    Vi följer med Zeina Mourtada in i köket och lagar smart mat – alltså mat som är god, hälsosam och så enkel att alla kan laga den.
  • Ugnsbakad torsk med färskoströra och couscous

    24 snabba middagstips

    Här har vi samlat 24 enkla vardagsräddare. Snabbt, enkelt och gott ska det vara!
  • Linssoppa med kokosmjölk, tomat och halloumitärningar

    Värmande vardagssoppor på 30 minuter

    Soppa är den perfekta go to-rätten när du har ont om tid - värmande och gott!
  • Smörstekt torsk med krämig och rå broccoli

    12 populära recept med torsk

    Testa något av våra mest populära recept på torsk.
  • Sötpotatisgratäng med sallad på betor

    Rätt med rester

    Blir det alltid kvar mat i kastrullen efter kvällens middag? Här har vi samlat rätter som du kan fylla ut med det du har hemma.
  • Quinoasallad med råa betor, groddar, frön, fetaost och avokadodressing

    Nystart

    Ladda med nya vanor och nya smaker! Här får du bästa recepten och genvägarna till en sundare, godare och lite grönare vardag.