Rysk svampsallad
Rysk svampsallad
11 ingredienser
30 m
Den här krämiga svampröran, eller svampsalladen, gör sig riktigt bra på hösten då svampen är i säsong.
Ingredienser
- 1 dl lök, hackad
- 2 dl morot, riven
- 5 dl blandad svamp, finhackad
- vatten
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 dl persilja, finhackad
- 2 msk dill, finhackad
- olja (till stekning)
- salt
- peppar
Gör så här
- Stek lök och morot i rikligt med olja så att båda får fin färg.
- Tillsätt svampen och en skvätt vatten. Även svampen släpper en del vätska så blandningen kan sjuda smått.
- När vätskan kokat bort så gör en öppning i mitten av stekpannan. Häll i lite olja och stek tomatpurén i någon minut. På så sätt får du fram sötman från tomatpurén.
- Rör runt i stekpannan och tillsätt vinäger, salt och lite vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Konsistensen ska vara som en tjock pastasås.
- Toppa med örterna.