Rysk svampsallad

Rysk svampsallad
Foto: Rania Rönntoft
elles utemat
elles utemat

Rysk svampsallad

3

11 ingredienser

30 m

Den här krämiga svampröran, eller svampsalladen, gör sig riktigt bra på hösten då svampen är i säsong.

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl lök, hackad
  • 2 dl morot, riven
  • 5 dl blandad svamp, finhackad
  • vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2 msk dill, finhackad
  • olja (till stekning)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Stek lök och morot i rikligt med olja så att båda får fin färg.
  2. Tillsätt svampen och en skvätt vatten. Även svampen släpper en del vätska så blandningen kan sjuda smått.
  3. När vätskan kokat bort så gör en öppning i mitten av stekpannan. Häll i lite olja och stek tomatpurén i någon minut. På så sätt får du fram sötman från tomatpurén.
  4. Rör runt i stekpannan och tillsätt vinäger, salt och lite vatten. Låt sjuda under lock i 15 minuter. Konsistensen ska vara som en tjock pastasås.
  5. Toppa med örterna.