Ryggbiff av dovhjort med potatiskaka, gräddsås och kantareller.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Förbered det upptinade köttet genom att krydda och massera in svartpeppar och salt.
Fräs varje sida av köttet i ca 3-4 minuter på högsta värme så det får fin gyllenbrun färg. Spara skyn till såsen.
Lägg köttet i en ugnssäker form och tillaga i ugnen i ca 45 minuter, eller använd termometer. När köttet uppnår 57 grader är köttet medium. Lägg sedan folie över köttet.
Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt smör och mosa potatisen med en potatisstöt.
Häll i mjölk och grädde och rör om med en elvisp.
Forma potatismassan till kakor på en plåt och gör gropar med en sked i varje kaka. Fyll groparna med bearnaisesås.
Strö över parmesanost och sätt in i ugnen i ca 10 minuter, eller tills potatiskakan fått gyllenbrun färg.
Sjud grön sparris i ca 15 minuter ihop med salt, tillsätt även några droppar citronsaft.
Bryn kantarellerna.
Ta skyn från köttet, strö maizena över och vispa så det blir en klumpfri sås.
Tillsätt 0,5 l vispgrädde och oxfond. Låt sjuda under omrörning några minuter.