Ruo Jia Mo
Ruo Jia Mo
16 ingredienser
2 h
Det här receptet ger dig en ultramör kinesisk fläsksida som gör sig riktigt bra som hamburgare!
Ingredienser
- 600 g fläsksida (färsk)
- 5 dl vatten
- 4 cl risvin (eller torr sherry)
- 1 msk rörsocker
- 1,5 msk soja (ljus)
- 2 tsk soja (mörk)
- 3 salladslökar, delade
- 2 skivor färsk ingefära, oskalad
- 1,5 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 1 kardemummakärnor (svart)
- 4 cm galangal
- 1 tsk sichuanpeppar
- 2 lagerblad
- salt
- färsk koriander, hackad
Gör så här
- Lägg fläsksidan i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
- Ta upp fläsksidan och skölj den i rinnande vatten samt töm och diska ur grytan.
- Lägg tillbaka fläsket i grytan, tillsätt vattnet och resten av ingredienserna utom salt och koriander.
- Koka upp och sjud fläsket på låg värme i 90-120 minuter, eller tills en gaffel lätt går igenom köttet.
- Smaka av vätskan med salt om det behövs.
- Ta upp fläsket och grovhacka det.
- Lägg fläskbitarna i en bunke och blanda ner koriander och så mycket av såsen som du tycker är bra. Kladdigt är gott!