Ruo Jia Mo

Ruo Jia Mo
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ruo Jia Mo

16 ingredienser

2 h

Det här receptet ger dig en ultramör kinesisk fläsksida som gör sig riktigt bra som hamburgare!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g fläsksida (färsk)
  • 5 dl vatten
  • 4 cl risvin (eller torr sherry)
  • 1 msk rörsocker
  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 2 tsk soja (mörk)
  • 3 salladslökar, delade
  • 2 skivor färsk ingefära, oskalad
  • 1,5 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 kardemummakärnor (svart)
  • 4 cm galangal
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 lagerblad
  • salt
  • färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
  2. Ta upp fläsksidan och skölj den i rinnande vatten samt töm och diska ur grytan.
  3. Lägg tillbaka fläsket i grytan, tillsätt vattnet och resten av ingredienserna utom salt och koriander.
  4. Koka upp och sjud fläsket på låg värme i 90-120 minuter, eller tills en gaffel lätt går igenom köttet.
  5. Smaka av vätskan med salt om det behövs.
  6. Ta upp fläsket och grovhacka det.
  7. Lägg fläskbitarna i en bunke och blanda ner koriander och så mycket av såsen som du tycker är bra. Kladdigt är gott!