Ruo Jia Mo

Ruo Jia Mo
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Ruo Jia Mo

16 ingredienser

2 h

Det här receptet ger dig en ultramör kinesisk fläsksida som gör sig riktigt bra som hamburgare!

Följ Erik på Instagram
Erik Videgård Instagram

Följ Erik på Instagram

Ställ frågor om Eriks recept direkt till honom på Instagram

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 600 g fläsksida (färsk)
  • 5 dl vatten
  • 4 cl risvin (eller torr sherry)
  • 1 msk rörsocker
  • 1,5 msk soja (ljus)
  • 2 tsk soja (mörk)
  • 3 salladslökar, delade
  • 2 skivor färsk ingefära, oskalad
  • 1,5 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 kardemummakärnor (svart)
  • 4 cm galangal
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 lagerblad
  • salt
  • färsk koriander, hackad

Gör så här

  1. Lägg fläsksidan i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
  2. Ta upp fläsksidan och skölj den i rinnande vatten samt töm och diska ur grytan.
  3. Lägg tillbaka fläsket i grytan, tillsätt vattnet och resten av ingredienserna utom salt och koriander.
  4. Koka upp och sjud fläsket på låg värme i 90-120 minuter, eller tills en gaffel lätt går igenom köttet.
  5. Smaka av vätskan med salt om det behövs.
  6. Ta upp fläsket och grovhacka det.
  7. Lägg fläskbitarna i en bunke och blanda ner koriander och så mycket av såsen som du tycker är bra. Kladdigt är gott!