Rullad rotselleri med äpple och kaviar
Rullad rotselleri med äpple och kaviar
12 ingredienser
1 h
Rullad rotselleri med äpple och kaviar är lyxigt och gott att servera i helgen som en del av en buffé eller som tilltugg. Receptet ger dig ca 15-20 små munsbitar.
Ingredienser
- 400 g rotselleri, skalad
- 200 g äpple, skalat och urkärnat
- havssalt (Fleur de sel)
- 5 g salt
- 1,5 g guldpulver (ätbart)
Ättikslag
- 100 g ättiksprit 12 %
- 200 g strösocker
- 300 g vatten
- 5 g salt
Kudde av rotselleri
- 150 g ättikslag
- 100 g rotselleri
- 40 g crème fraîche
Servering
- 36 g kaviar
- 12 strandkrasslingar, eller vafri ätbar blomma
Gör så här
- Skiva rotsellerin tunt på mandolin. Spara 100 g till rotsellerikuddarna.
- Halvera äpplena.
- Vacca rotselleri och äpple tillsammans i en påse och baka i ugnen med ånga i 20 minuter på 100 grader.
- Klipp upp påsen och häll ner rotselleri och äpple i en mixer. Mixa tillsammans med Fluer de sel och guldpulver till en slät puré.
- Passera och bred ut 1 mm tjockt på silipatmatta, baka på 90 grader i ugn utan fukt i ca 15 minuter.
- Ta ut och skär i mindre längder, ca 8 cm långa och 7 cm breda. Rulla längderna runt ett nonstick metallrör med en diameter på 2,5 cm och baka i ugnen på 125 grader i ca 7 minuter.
Ättikslag
- Koka upp alla ingredienser och låt svalna.
Kudde av rotselleri
- Koka upp allt till ättikslagen och slå den över rotsellerin, låt stå och dra.
- Lyft upp rotsellerin och skär arken i 5 cm långa längder. Spritsa ut crème fraîche på längderna, vik ihop och kantskär ändarna.
Servering
- Toppa med kaviar och strandkrassling.
- Placera rotsellerikudden i röret.