Rude barbra 2.0

Rude barbra 2.0
Foto: Tv4

Rude barbra 2.0

Av: Pia Dahlbom

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

15 m

En enkel och riktigt god drink att servera till våren och sommarens alla festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner sats
  • 4 cl rabarber shrub
  • 1 cl mandel monin
  • 1 cl rabarbersockerlag

Rabarbershrub

  • 500 rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Skaka försiktigt alla ingredienserna med is i en shaker.
  2. Dubbelvika i ett highballglas med is och toppa med soda.

Rabarber shrub

  1. Skölj rabarbern noggrant och skär den sedan i mindre bitar, ca 1 cm.
  2. Blanda rabarberbitarna med socker i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen i 4-5 dagar. Rör om då och då.
  3. Tillsätt vinäger, blanda och sila sedan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska eller burk. Sätt på lock och förvara i kylen.
  4. Låt gärna stå en vecka så att smakerna hinner mogna och bilda en harmonisk helhet.