Rude barbra 2.0

Foto: Tv4
Rude barbra 2.0
6 ingredienser
15 m
En enkel och riktigt god drink att servera till våren och sommarens alla festliga tillfällen.
Ingredienser
- 4 cl rabarber shrub
- 1 cl mandel monin
- 1 cl rabarbersockerlag
Rabarbershrub
- 500 rabarber
- 2 dl strösocker
- 1 dl äppelcidervinäger
Gör så här
- Skaka försiktigt alla ingredienserna med is i en shaker.
- Dubbelvika i ett highballglas med is och toppa med soda.
Rabarber shrub
- Skölj rabarbern noggrant och skär den sedan i mindre bitar, ca 1 cm.
- Blanda rabarberbitarna med socker i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen i 4-5 dagar. Rör om då och då.
- Tillsätt vinäger, blanda och sila sedan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska eller burk. Sätt på lock och förvara i kylen.
- Låt gärna stå en vecka så att smakerna hinner mogna och bilda en harmonisk helhet.