Rude barbra 2.0

Rude barbra 2.0
Foto: Tv4

Rude barbra 2.0

1

6 ingredienser

15 m

En enkel och riktigt god drink att servera till våren och sommarens alla festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 4 cl rabarber shrub
  • 1 cl mandel monin
  • 1 cl rabarbersockerlag

Rabarbershrub

  • 500 rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Skaka försiktigt alla ingredienserna med is i en shaker.
  2. Dubbelvika i ett highballglas med is och toppa med soda.
  3. Rabarber shrub
    Skölj rabarbern noggrant och skär den sedan i mindre bitar, ca 1 cm.
  4. Blanda rabarberbitarna med socker i en bunke, täck med plastfolie och låt stå i kylen i 4-5 dagar. Rör om då och då.
  5. Tillsätt vinäger, blanda och sila sedan genom en finmaskig sil. Häll upp i en väl rengjord flaska eller burk. Sätt på lock och förvara i kylen.
  6. Låt gärna stå en vecka så att smakerna hinner mogna och bilda en harmonisk helhet.