Roy Naders köttbullar

64 röster
4-6
4-6

Du behöver

  • 250 g nötfärs
  • 250 g fläskfärs
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 1 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 msk kalvfond (eller oxfond)
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Stek löken mjuk i smör. Låt svalna.
  2. Rör ihop lök, ströbröd, fond, grädde, soja, ägg och alla kryddor till en jämn smet.
  3. Blanda den smeten med färsen till en jämn smet.
  4. Rulla köttbullar av smeten och stek dem i smör i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Servera med potatismos, gräddsås och rårörda lingon.
16 januari 2020