Rotselleri med smak av hetta och parmesan

Markiz Talhaoui

Rotselleri med smak av hetta och parmesan

9 ingredienser

2 h

Ugnsbakad rotselleri med en läcker smörsås på vitt vin och toppad med riven parmesanost är en underbart god rätt att servera på buffébordet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 rotselleri [à 800 g]
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Smörsås

  • 1 schalottenlök
  • 150 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk harissa
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg rotsellerin i en ugnsform med smör. Baka den hel med skal ca 1–2 timmar tills den är mjuk. Låt svalna lite.
  3. Skär sedan i stora bitar.

Smörsås

  1. Skala och finhacka löken. Skär smöret i små tärningar.
  2. Koka ihop vin, harissa och lök tills ca en tredjedel återstår, vätskan ska nästan ha kokat in helt.
  3. Vispa ner smöret lite i taget på låg värme. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Toppa rotsellerin med riven parmesan och servera såsen till.