Rotselleri med smak av hetta och parmesan

Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Rotselleri med smak av hetta och parmesan

0

9 ingredienser

2 h

Ugnsbakad rotselleri med en läcker smörsås på vitt vin och toppad med riven parmesanost är en underbart god rätt att servera på buffébordet.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 rotselleri [à 800 g]
  • 3 msk smör
  • 0,5 dl parmesanost, riven

Smörsås

  • 1 schalottenlök
  • 150 g smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 tsk harissa
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg rotsellerin i en ugnsform med smör. Baka den hel med skal ca 1–2 timmar tills den är mjuk. Låt svalna lite.
  3. Skär sedan i stora bitar.
  4. Smörsås
    Skala och finhacka löken. Skär smöret i små tärningar.
  5. Koka ihop vin, harissa och lök tills ca en tredjedel återstår, vätskan ska nästan ha kokat in helt.
  6. Vispa ner smöret lite i taget på låg värme. Smaka av med salt och vitpeppar.
  7. Toppa rotsellerin med riven parmesan och servera såsen till.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer