Rösti med spenat och kryddstekt ägg
Rösti med spenat och kryddstekt ägg
11 ingredienser
40 m
Smörstekta potatiskakor med babyspenat serverade med ett ägg stekt "sunny side up" toppat med sesamfrön och cayennepeppar. Det här är perfekt rätt att göra om du har kokt potatis över i kylen.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 800 g potatis (gärna ekologisk)
- 40 g bladspenat
- salt
- peppar
- smör och olja att steka i
- 4 ägg
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 krm cayennepeppar
- 1 msk paprikapulver
Till servering
- 2 dl crème fraîche
- 1 citron, finrivet skal
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Skala den kokta potatisen genom att lägga den i kallt vatten en kort stund, därefter är det bara att dra av skalet.
- Riv den kokta potatisen och blanda med hackad spenat, salt och peppar.
- Hetta upp en stekpanna med smör och olja och fräs små portions-röstis tills de fått fin gyllenbrun färg på båda sidor. Tänk på att inte ha för hög värme så att potatisen blir bränd.
- Stek äggen, bara på ena sidan, i smör. Toppa med sesamfrön, cayennepeppar, paprika och salt under tiden du steker (alltså den sidan som inte kommer stekas).
- Blanda crème fraiche med rivet citronskal. Servera röstin med stekt ägg och smetana samt en god sallad.