Rösti med spenat och kryddstekt ägg

8 röster
40 m
4

Smörstekta potatiskakor med babyspenat serverade med ett ägg stekt "sunny side up" toppat med sesamfrön och cayennepeppar. Det här är perfekt rätt att göra om du har kokt potatis över i kylen.

Visa mer
40 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis (gärna ekologisk)
  • 40 g bladspenat
  • salt, peppar
  • smör och olja att steka i
  • 4 ägg
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 msk paprikapulver

Till servering

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Skala den kokta potatisen genom att lägga den i kallt vatten en kort stund, därefter är det bara att dra av skalet.
  3. Riv den kokta potatisen och blanda med hackad spenat, salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och fräs små portions-röstis tills de fått fin gyllenbrun färg på båda sidor. Tänk på att inte ha för hög värme så att potatisen blir bränd.
  5. Stek äggen, bara på ena sidan, i smör. Toppa med sesamfrön, cayennepeppar, paprika och salt under tiden du steker (alltså den sidan som inte kommer stekas).
  6. Blanda crème fraiche med rivet citronskal. Servera röstin med stekt ägg och smetana samt en god sallad.
23 juni 2018

Fler goda recept